Woonverzekering vergelijken

Wat is een woonverzekering?

Woningeigenaren hebben veel te verliezen als er in de woning brand uitbreekt, er waterschade ontstaat of wanneer er een inbraak is. In Nederland komen met enige regelmaat ook blikseminslagen voor en veel huizen beschadigen door stormen. Het is mogelijk om al deze zaken in te dekken door middel van een woonverzekering. De woning is daardoor verzekerd tegen al deze zaken. Er zijn heel veel verschillende woonverzekeringen. Per verzekeraar en per pakket kan het verschillen welke zaken er verzekerd zijn en welke niet.

Woonverzekering vergelijken

Een woonverzekering vergelijken kan veel voordelen opleveren. Door te verdiepen kunnen mensen die graag een verzekering af zouden willen sluiten de beste keuze vinden. Dat kan op basis van het eigen inzicht. Zelf kunnen bepalen wat er verzekerd is en hoe hoog het eigen risico is, is voor veel mensen erg plezierig. Het vergelijken van verschillende aanbieders kan dus erg voordelig uitpakken.

Woonverzekering tips

Een belangrijke tip voor het afsluiten van een woonverzekering is dat u eerst alles goed moet nagaan wat u wilt verzekeren en hoe. Veel personen zijn tegenwoordig oververzekerd.

Premie

De hoogte van de premie is afhankelijk van de producten die u verzekerd. Aan de waarde van de opstal is niet veel te doen. De opstal wordt bepaald door het bedrag dat u zal moeten betalen, wanneer u uw woning wilt opbouwen, als hij tot op de grond toe is vernietigd. U zal dan een bedrag uitgekeerd krijgen, die het u mogelijk maakt, om het huis op de bestaande fundering op te bouwen. Op de hoogte van de premie van de inboedel is wel winst te halen. U moet, voordat u de verzekering afsluit, eerst nagaan wat u allemaal wilt meeverzekeren. Indien u namelijk weinig glas in de woning heeft is het niet verstandig om het glas mee te verzekeren. Indien u geen sierraden in huis heeft en bijvoorbeeld ook geen kunstschatten kunt u ook deze uitsluiten. Door dat allemaal goed te bekijken kunt u behoorlijk wat premie besparen.