Uitvaartverzekering

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die je voornamelijk afsluit voor je nabestaande. Deze verzekering zorgt ervoor dat er geen hoge, en vaak onverwachte, kosten komen op het moment dat je komt te overlijden. Een uitvaart is immers erg duur, en vaak blijven nabestaande achter met hoge schulden.

Er zijn diverse vormen van deze verzekering. In grote lijnen zijn dit de kapitaal- en de natura uitvaartverzekering. Bij de kapitaal vorm wordt het verzekerde bedrag na overlijden uitgekeerd aan de nabestaande. Er is dan veel ruimte voor het zelf invullen van de uitvaart. Bij de natura vorm is er geen te besteden bedrag vast gesteld. Er is dan een pakket verzekerd, je krijgt dus diensten en geen geldbedrag. De nabestaande vullen dan niet veel zelf in. Naast deze twee vormen zijn er ook nog vormen die er een beetje tussen hangen. Omdat er zoveel verschil zit tussen de verzekeringen, is vergelijken altijd aan te raden.

Uitvaartverzekering vergelijken

Het nut van een uitvaartverzekering
Het is niet verplicht een uitvaartverzekering aan te gaan, maar het wordt toch steeds aanbevolen. Want wanneer er toch eens iets met je zou gebeuren, weet je dat je nabestaanden het hiermee zeer moeilijk zullen hebben. Ze hebben tijd nodig om dit te verwerken, je wilt ze dan ook niet belasten met extra kosten voor de uitvaart. Je kan deze last dan ook wegnemen voor hen door een uitvaartverzekering aan te gaan.

Belang van uitvaartverzekering vergelijken
Toch is het zeer belangrijk de verzekeringen goed te vergelijken. Niet elke verzekering kost je evenveel. Je moet dus goed uitkijken. Je wilt uiteraard niet te veel betalen.
De ene verzekering is de andere niet. Bekijk bijvoorbeeld of je kinderen meeverzekerd worden of niet als je (een) kind(eren) hebt. Bekijk hierbij zeker zeer goed welke verzekering het beste bij jou past vooraleer je beslist.

Waarom een uitvaartverzekering

Een overlijden in de naaste omgeving is een trieste gebeurtenis. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering geef je bij leven aan hoe de uitvaart geregeld zal worden. De persoonlijke wensen zijn bekend bij de aanbieder van de uitvaartverzekering waardoor de nabestaanden veel extra zorgen uit handen wordt genomen.

Bovendien geeft het financiële zekerheid. Door maandelijks een vast afgesproken bedrag aan premie te betalen zal een goede uitvaartverzekering er voor zorgen dat de nabestaanden niet, of slechts voor een klein gedeelte met extra kosten worden opgezadeld.

De meeste aanbieders van een uitvaartverzekering bieden diverse pakketten aan, die in de regel oplopen van een eenvoudige tot een uitgebreide uitvaart. Daarnaast is er vaak ruimte om persoonlijke wensen specifiek binnen de verzekering te laten opnemen waardoor de uitvaart een persoonlijk afscheid zal zijn voor alle aanwezigen.

Concluderend geeft een goede uitvaartverzekering bij leven, rust en zekerheid voor de periode waarin verdriet voorrang kan krijgen boven ongewenste drukte en onzekerheid.

Goedkope uitvaartverzekering

Een dure uitvaartverzekering is een dure grap!
Iedereen wil graag zo min mogelijk betalen voor een verzekering en zeker voor een uitvaartverzekering. Een goedkope uitvaartverzekering is voor veel mensen belangrijk, omdat wanneer de uitvaartverzekering te veel kost, er waarschijnlijk ook voor bepaalde dingen teveel betaald wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil tussen begraven of cremeren, de grote en de plaats van de ceremonie e.d. Het is ook goed om te weten dat een goedkope uitvaartverzekering niet vergeleken mag worden met een zorgverzekering. Wisselen van uitvaartverzekering geeft grote financiële gevolgen, te denken valt aan: afkoping, premies die hoger zijn geworden en de hoge kosten bij opzeggen bij de verzekeraar. Het is daarom verstandig om gelijk een goede uitvaartverzekering te kiezen zodat u niet én teveel premie betaald én dan ook nog eens kosten moeten maken voor het overstappen. Tot slot weet je nooit wanneer je komt te overlijden en wil je dus niet 50 jaar teveel betalen.