Reisverzekering

Waarom een reisverzekering vergelijken

Nog steeds gaan er veel mensen zonder reisverzekering op vakantie, terwijl het juist zo belangrijk is je goed te verzekeren. Het is belangrijk een reisverzekering te hebben in geval van noodsituaties.

Hoewel een reisverzekering altijd geld kost, loont het erg om verschillende reisverzekeringen te vergelijken. Om een zo laag mogelijk bedrag voor de reisverzekering te betalen zijn een aantal zaken belangrijk. Het is belangrijk om te kijken wat nodig is om te verzekeren en wat niet. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, die misschien wel vergoed worden vanuit de zorgverzekering.

Ook is het handig om te kijken hoeveel dagen per jaar je op vakantie wilt, want dan kun je misschien goedkoper uit zijn met een doorlopende reisverzekering. Wat verder nog belangrijk is, is om de voorwaarden goed door te lezen en te kijken naar de dekking voor dure bezittingen. Tot slot: premies vergelijken loont echt, wanneer je doet aan reisverzekering vergelijken.

Waarom een reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering afsluiten is zinvol omdat je schade op enkele gebieden vergoed wordt. Om te beginnen kan je altijd gerepatrieerd worden wanneer je bijvoorbeeld een been breekt. Ook zullen de medische kosten terugbetaald worden indien je over een bijstandsverzekering beschikt.

Naast deze bijstand aan personen kan je ook aan annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering laat je toe om bij overmacht, bijvoorbeeld zware ziekte, thuis te blijven en de kosten van de reis worden vergoed.

Wanneer je met de auto op vakantie vertrekt, is er een reële kans dat je auto in panne valt. Als zorgt dat dit in de verzekering zit, kan je rekenen op bijstand in het buitenland. De verzekeraar zorgt er dan voor dat je op je bestemming geraakt, bijvoorbeeld door een vervangingswagen, en kosten van de herstelling worden terugbetaald.

Tot slot kan je ook een bagageverzekering afsluiten. Bij diefstal of verlies van de bagage worden de kosten terugbetaald.

Een goedkope reisverzekering

Wanneer je op reis gaat moet je zorgen dat je een reisverzekering hebt. Dat is belangrijk want er kan altijd schade aan je spullen ontstaan. De schade die je dan hebt geleden kan je verhalen bij de verzekeringsmaatschappij.

Samenstellen reisverzekering

Een goedkope reisverzekering is mogelijk wanneer je selectief datgene verzekerd wat hoogstnoodzakelijk is. Uiteraard zal je je koffer en spullen verzekeren. Dat doe je tot een bepaalde waarde. Wanneer je extra veel wilt verzekeren, zal je natuurlijk ook meer aan premie moeten betalen. Indien je aan de premie van je reisverzekering denkt, dan kan je hierbij denken aan de waarde van de spullen die je meeneemt maar ook aan de zorgverzekering. Het kan namelijk verstandig zijn om deze erbij te hebben. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren als je op reis bent. De reisverzekering dekt dan de schade die je eigen zorgverzekering niet uitkeert. Door alles goed met elkaar te vergelijken kan je geld besparen.

Verschil tussen een doorlopende en tijdelijke reisverzekering

Er bestaan twee soorten reisverzekeringen: een doorlopende en een tijdelijke reisverzekering. Maar wat zijn de verschillen, en welke verzekering past het beste bij de eigen situatie?

Met een doorlopende reisverzekering is de verzekerde persoon het gehele jaar automatisch verzekerd. Buitenlandse vakanties zijn deze manier altijd afgedekt, maar ook kort en onverwacht bezoek aan het buitenland valt onder deze polis. Het is ook een prettig gevoel om verzekerd te zijn bij een kort bezoek aan Duitsland of België, bijvoorbeeld om te winkelen.

De tijdelijke reisverzekering is alleen geldig tijdens de duur van een vakantie. Het is hierbij belangrijk om vooraf goed te bekijken of de dekking doorloopt bij onverwachte situaties zoals stakingen of noodweer, waardoor de reis langer duurt dan verwacht. Het is op deze momenten niet fijn om in het bezit te zijn van een ongeldige reisverzekering.

Behalve gemakkelijk, is het in de regel ook goedkoper om voor een doorlopende verzekering te kiezen. Het omslagpunt ligt ongeveer op een bezoek van in totaal twee tot drie weken in het buitenland. Vergelijk hiervoor de individuele polissen. In ieder geval moet er voor een doorlopende reisverzekering maar 1 keer provisiekosten betaald worden.