Reisverzekeringen vergelijken

Wanneer je op reis gaat en een reisverzekering wilt afsluiten, is het goed om niet alleen op de premie te letten. Bij reisverzekeringen vergelijken is het minstens zo belangrijk om te kijken naar wat de reisverzekering allemaal dekt. Heel belangrijk zijn de reisduur en het dekkingsgebied.

Met een doorlopende reisverzekering heb je elke reis verzekerd. Je kunt ook kiezen om alleen de reis te verzekeren die je nu gaat maken. Waar je ook zeker op moet letten is het dekkingsgebied. Het dekkingsgebied bepaalt in welke landen je reisverzekering geldig is. Een reisverzekering voor Europa of werelddekking wordt veel aangeboden. Andere zaken om op te letten bij het vergelijken van een reisverzekering zijn je bagage, aanvullende ziektekostenverzekering, duiken en gevaarlijke sporten, ongevallen in het buitenland en autopech.

Je kunt reisverzekeringen vergelijken op nog meer onderdelen zoals het krijgen van vervangend vervoer als je auto stuk gaat of het meeverzekeren van een geldbedrag ingeval je je contant geld kwijt mocht raken.